Heitinga geeft signaal af bij Ajax: 'Bassey misschien wel onze beste verdediger'

Heitinga geeft signaal af bij Ajax: 'Bassey misschien wel onze beste verdediger'

09-02-2023 23:21
73

Calvin Bassey is misschien wel de beste verdediger van Ajax, zo stelt trainer John Heitinga. De voormalig Oranje-international is ook tevreden met de invalbeurt van Bassey op bezoek bij FC Twente.

Ajax ging donderdagavond voor de KNVB Beker op bezoek bij Twente. Daar won de formatie van Heitinga met 0-1, waardoor de kwartfinale een feit is. Bassey kwam in de slotfase in de ploeg. "Ik merkte dat we in de driehoek centraal achterin meer body nodig hadden. Dat hadden we met Edson, Jurriën en Calvin", laat Heitinga in de perszaal optekenen door Voetbal International.

Voor Heitinga is vastigheid 'heel belangrijk', maar hij sluit niet uit dat hij toch gaat wisselen in zijn opstelling. "We spelen straks ook Europees. Calvin komt erin en is misschien wel onze beste verdediger. Zeker met Jurriën achterin. Die kan daar heel goed spelen. En je weet ook dat Edson een heel goede verdedigende middenvelder is."

Heitinga waakt ook voor oververmoeidheid bij Ajax. "Zeven wedstrijden in een maand is wel veel. Er zal zeker vermoeidheid in de benen zitten, dat moeten we goed monitoren. Je wil een goede concurrentiestrijd binnen je groep hebben."