Bayern München overleeft sterk laatste kwartier PSG en kan kwartfinale ruiken

14-02-2023 22:55
117

Bayern München staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. De heenwedstrijd van de kraker tegen Paris Saint-Germain werd in het Parc des Princes met 0-1 gewonnen. De return is over drie weken.

Wellicht dat de duels met Bayern de belangrijksten zijn voor PSG. Het winnen van de Champions League lukt maar niet en in de competitie draait de ploeg van Christophe Galtier slecht. Tel daarbij de onrust in de selectie en het is crisis in Parijs, terwijl het tegenovergestelde waar is bij Bayern.

Het publiek in het Parc des Princes kreeg aanvankelijk geen puntje-van-de-stoel-wedstrijd voorgeschoteld. Het was vooral Bayern dat de dienst uitmaakte en PSG dat achterover werd gedrukt. Kansen leverde dat niet op en verder was de eerste helft allesbehalve noemenswaardig, op wat aanstelgedrag van Neymar na, die om een strafschop schreeuwde, maar die niet kreeg. Vlak voor rust moest PSG-doelman Gianluigi Donnarumma wel reddend optreden op een schot van Joshua Kimmich.

Kort na rust viel de treffer die de wedstrijd zo nodig had. Alphonso Davies gaf acht minuten na rust vanaf links voor op Kingsley Coman, die zijn oude club PSG in het hart trof: 0-1. Daarbij zag Donnarumma er niet goed uit. De goal van Coman was voor Galtier het startsein om Kylian Mbappé, die vanwege een blessure op de bank begon, in te brengen.

Daar waar het beste bij Bayern er al een tijdje af was, werd PSG steeds sterker. Het inbrengen van Mbappé gaf de Parijzenaars vleugels en daardoor stond Bayern ruim een kwartier op wankelen. Het Parc des Princes juichte toen Mbappé na een strakke sprint van eigen helft van dichtbij doel trof, maar dat deed hij wel in buitenspelpositie. Daarna voorkwam Yann Sommer de 1-1 van Neymar en werd wederom een goal van Mbappé afgekeurd. Ook Lionel Messi was een keer dichtbij.

In de return moet Bayern het doen zonder Benjamin Pavard, die in de blessuretijd van de wedstrijd zijn tweede gele kaart kreeg. Bayern-trainer Julian Nagelsmann heeft drie weken de tijd om daar iets op te bedenken.