Klinkende overwinning Manchester United: Rashford en De Gea blinken uit

Klinkende overwinning Manchester United: Rashford en De Gea blinken uit

19-02-2023 16:53
18

Manchester United heeft tegen Leicester City de derde zege in vier wedstrijden geboekt. De ploeg van Erik ten Hag was thuis met 3-0 te sterk en verstevigt de derde plek in de Premier League.

Met de wedstrijd tegen FC Barcelona nog in de benen begon Manchester United om 15.00 uur aan het thuisduel met Leicester. Dat gebeurde wederom met Wout Weghorst, die net als tegen Barcelona in de punt van de aanval stond.

Het was echter niet Weghorst, maar Marcus Rashford die voor Ten Hag en co. het verschil maakte. Nadat doelman David De Gea een achterstand had voorkomen, juichte Old Trafford nadat Rashford weggestoken werd door Bruno Fernandes en scoorde. Leicester werd wel sterker, maar stuitte wederom op De Gea, die een paar knappe reddingen in huis had.

Pas na rust wist Manchester United het overwicht uit te drukken in doelpunten. Weer was Rashford de afmaker, die alweer voor zijn zestiende Premier League-doelpunt van dit seizoen tekende. Kort daarna besliste invaller Jadon Sancho de wedstrijd met de 3-0. 

Manchester United heeft een paar dagen om zich voor te bereiden op de return tegen Barcelona van donderdag. Drie dagen later staat de League Cup-finale tegen Newcastle United op het programma.