Heitinga wijst Ajax-uitblinker aan: 'Hij verdient die goal, speelde ijzersterk'

Heitinga wijst Ajax-uitblinker aan: 'Hij verdient die goal, speelde ijzersterk'

26-02-2023 17:17
66

John Heitinga vindt dat Ajax 'verschrikkelijk' voor de dag kwam in de eerste helft tegen Vitesse. Daarna zag de trainer echter beterschap, terwijl hij matchwinner Edson Álvarez in het zonnetje zet.

Ajax speelde zondagmiddag pover in Arnhem, maar het won wel met 1-2 van Vitesse. "De eerste helft was eigenlijk verschrikkelijk van onze kant, het was heel slecht", begint een duidelijke Heitinga voor de camera van ESPN. "We waren heel statisch, konden eerder lopen en waren vooral heel slordig aan de bal. In de rust hebben we aangegeven: jongens, luister. Als we mee willen strijden om de titel, moet je hier vandaag winnen. Het moest van ver komen."

Wedden

Meer odds

Vervolgens krijgt Álvarez complimenten van zijn trainer. "Wij zijn heel erg blij dat Edson die bal binnenkopt, dat verdient hij ook. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd vandaag." Heitinga wordt er daarna mee geconfronteerd dat Ajax enorm veel goals tegenkrijgt uit standaardsituaties. "Ja, dat is te veel, dat weten we. We zijn er kneiterhard mee bezig. Het is aan ons om ons er beter tegen te wapenen."

"De lijn die we nu hebben ingezet moeten we doortrekken, maar we weten ook echt wel dat we beter moeten", vervolgt Heitinga. "Als oud-speler weet ik ook dat die wedstrijd van afgelopen donderdag (tegen Union Berlin, red.) echt nog wel in de beentjes zit. Daarom is het des te knapper dat we de overwinning met een stukje mentaliteit over de streep trekken. De absolute wil is er, dat zie je. Uiteindelijk denk ik dat het een hele knappe overwinning is."