Nieuwe problemen Xavi: Derde sleutelspeler Barcelona valt uit richting El Clásico

Nieuwe problemen Xavi: Derde sleutelspeler Barcelona valt uit richting El Clásico

27-02-2023 14:48 Laatste update: 15:01
23

FC Barcelona geeft aan niet te kunnen beschikken over Robert Lewandowski in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Real Madrid. De spits viel tegen Almería uit met een dijbeenblessure, die hem naar verwachting zo'n twee weken langs de kant houdt, meldt Relevo.

Barça meldt zelf dat Lewandowski maandag nog onderzocht zal worden om de precieze ernst van de kwetsuur te bepalen. Vermoedelijk neemt het herstel echter zo'n twee weken in beslag. Dat is een hard gelag voor de Catalanen. De ervaren Pool mist onder meer El Clásico tegen Real Madrid van donderdag. De aartsrivalen strijden om een plek in de finale van het Spaanse bekertoernooi. 

Lewandowski is bovendien ook een twijfelgeval voor een spannende reeks in La Liga. Barça speelt tegen Valencia en Athletic Bilbao, voordat op 19 maart de krachtmeting met Real Madrid in competitieverband wacht in Camp Nou. Er zal Xavi veel aan gelegen zijn om dan weer over zijn topschutter te kunnen beschikken. Momenteel heeft Barcelona een voorsprong van zeven punten.

Lewandowski is niet de eerste sleutelspeler van Barcelona die in deze cruciale periode uitvalt met een blessure. Xavi moet het ook doen zonder Ousmane Dembélé en Pedri. Blaugrana werd afgelopen week uitgeschakeld in de Europa League, maar aast in eigen land nog op de dubbel.