Vernedering komt 'hard aan' bij FC Utrecht: 'Het is bizar, echt bizar'

Vernedering komt 'hard aan' bij FC Utrecht: 'Het is bizar, echt bizar'

28-02-2023 23:55 Laatste update: 01-03-2023 00:05
57

Jens Toornstra is van mening dat FC Utrecht terecht verloren heeft van Spakenburg, dat dinsdagavond voor een gigantische bekerstunt zorgde. De ervaren middenvelder had na afloop geen goed woord over voor de wanprestatie van de Eredivisionist.

"Je kunt altijd wel heel hard zeggen dat je ze niet hebt onderschat, maar zij speelden op 110 procent en wij op 80", aldus Toornstra, geciteerd door Voetbal International. "Ik kan alle details er wel bij pakken, maar het klopte gewoon niet."

"We hebben verdiend verloren", vervolgt Toornstra. "Het is bizar, echt bizar. Ik heb er geen woorden voor hoe dit is gelopen. Dit hebben we aan onszelf te wijten. We hebben niet als team gespeeld. In de eerste tien minuten werden we gewoon weggespeeld. Daarna pakten we het overwicht en kregen we wel wat kansen, maar we speelden gewoon niet goed genoeg."

Voor Toornstra staat deze bekerdeceptie zonder enige twijfel in zijn top-drie meest bizarre nederlagen ooit. "In de kwartfinale van het bekertoernooi tegen een amateurploeg met 4-1 verliezen in eigen huis, dat kan echt niet. Met alle respect, want ze hebben het hartstikke goed gedaan. Chapeau voor Spakenburg, maar dit komt wel hard aan bij ons. Je was op voorhand in een uitgelezen positie om de halve finale te halen. Ik denk wat als we vanavond in bed liggen, dat we gaan malen", besluit de rechtspoot.