Utrecht verliest na bekerdeceptie opnieuw: Fortuna wint in De Galgenwaard

Utrecht verliest na bekerdeceptie opnieuw: Fortuna wint in De Galgenwaard

03-03-2023 21:57 Laatste update: 22:16
122

FC Utrecht heeft vrijdagavond na de enorme bekerdeceptie midweeks tegen Spakenburg een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen. In eigen huis werd met 1-2 verloren van Fortuna Sittard

Bij Utrecht was er een basisplaats voor Zakaria Labyad. Hij verscheen midweeks tegen Spakenburg (1-4) nog niet aan de aftrap. Utrecht en Fortuna maakten er de eerste helft allesbehalve een spektakelstuk van. Mark van der Maarel kreeg nog de grootste kans. De verdediger van Utrecht schoot van dichtbij over. 

Ook Fortuna, dat de afgelopen twee duels tegen Feyenoord en RKC Waalwijk ook al verloor, wist in het eerste bedrijf nauwelijks gevaar te stichten. Ook de tweede helft was niet veel beter op het vrij belabberde veld in De Galgenwaard. 

De openingstreffer viel na 59 minuten spelen. Mike van der Hoorn testte Fortuna-doelman Ivor Pandur met een krachtige kopbal, waarna Douvikas van dichtbij binnen kon tikken. De Griek tekende daarmee alweer voor zijn twaalfde competitietreffer.

Tien minuten later kwam Fortuna vrijwel uit het niets op 1-1, via Kristijan Bistrović. De ploeg van Michael Silberbauer ging nog opzoek naar de winst, maar kreeg in de absolute slotfase de 1-2 om de oren. Tijjani Nosli schoot raak en dompelde De Galgenwaard daarmee voor de tweede keer in één week in rouw.