Jans licht Brenet-verbanning toe: 'Ik hoop dat Joshua het goed oppikt'

Jans licht Brenet-verbanning toe: 'Ik hoop dat Joshua het goed oppikt'

04-03-2023 21:11
10

FC Twente-trainer Ron Jans heeft cryptisch toelichting gegeven op de afwezigheid van Joshua Brenet tegen sc Heerenveen. De rechtervleugelverdediger is disciplinair geschorst tegen de Friezen.

"Hij is niet zo goed omgegaan met zijn wissel tegen PSV", liet Jans eerder deze week ontvallen. In gesprek met ESPN, voorafgaand aan het duel met Heerenveen, wordt hij opnieuw gevraagd naar Brenet. "Soms zijn andere dingen even belangrijker dan of iemand erbij is, ja of nee. De bedoeling is dat het duidelijk is voor iedereen en dan hoop ik Joshua weer als de geweldige Brenet, hoe we hem kennen, terug te krijgen."

Wedden

Meer odds

Jans benadrukt dat het voorval iets tussen speler en trainer is. "Wat ik zeg: dat is duidelijk. Ik hoop dat Joshua het goed oppikt." Door blessures en schorsingen mist Twente zaterdagavond onder meer Ramiz Zerrouki en Virgil Misidjan. Jans heeft niet getwijfeld om Brenet toch in de wedstrijdselectie op te nemen. "Dat is niet een reden om niet op te treden. Met Brenet was al in het begin van de week. Als ik wist wat eraan zat te komen, had ik het alsnog niet anders gedaan."