Omgekeerde wereld bij Dortmund en Chelsea: afmaker Haller versus 'spits' Havertz

Omgekeerde wereld bij Dortmund en Chelsea: afmaker Haller versus 'spits' Havertz

07-03-2023 18:45 Laatste update: 18:43

ADVERTORIAL - Chelsea en Borussia Dortmund staan dinsdag tegenover elkaar in de Champions League en het is taak aan The Blues om in eigen huis te scoren tegen Die Schwarzgelben. De Londenaren hebben grote moeite met het creëren van kansen, terwijl de aanval van Dortmund zich naar de gedeelde koppositie heeft geschoten in Duitsland. 

Nog geen account bij Unibet en 24 jaar of ouder? Dan krijg je €40 aan Free Bets na je eerste €10 inzet bij Unibet! Klik hier voor deze bonus!

Crisis in Londen, topreeks in Dortmund

The Blues werden vorig seizoen derde in de Premier League en eindigden op een straatlengte achterstand op Manchester City en Liverpool. De club wil weer voor de prijzen gaan spelen, was in de wintertransferperiode niet zuinig en gaf ruim 300 miljoen euro uit. De topspelers die naar Stamford Bridge kwamen, hebben echter nog niet hun stempel weten te drukken. De ploeg scoorde in de maand februari slechts twee keer in zes wedstrijden en moet in eigen huis een 0-1 achterstand zien weg te poetsen tegen Dortmund. Chelsea staat in Engeland op een gedeede tiende plek en riskeert elke week dat het in het rechterrijtje terechtkomt. 

Bij Dortmund is er geen enkele sprake van de malaise die momenteel bij Chelsea woedt. De Duitse club won sinds het WK élke wedstrijd (tien uit tien) en staat op een gedeelde eerste plek met Bayern München. Door de treffer van de pijlsnelle Karim Adeyemi is de uitgangspositie in Europa ook goed. Dat de clubs elkaars tegenpolen zijn, valt ook op de spitsenpositie te zien: middenvelder Kai Havertz is bij Chelsea omgetoverd tot nieuwe goaltjesdief, terwijl topspits Sébastien Haller weer volledig terug is gekeerd bij de Duitsers. 

Kopzorgen Potter, Haller keert terug op favoriete podium

Chelsea haalde deze winter onder meer João Félix en Mykhaylo Mudryk om de flanken te versterken, maar de laatste weken heeft de ploeg geen topspits op het veld staan. Manager Graham Potter moet dealen met een volle ziekenboeg: onder meer Pierre-Emerick Aubameyang is niet inzetbaar. De verwachting is dat Raheem Sterling en Félix op de flanken staan en Havertz het in de spits moet gaan oplossen. Dat gaat de 23-jarige nog niet even makkelijk af: in 30 wedstrijden was de speler zes keer trefzeker. In zeven Champions League-wedstrijden werd één keer gescoord.

Dortmund heeft met Haller een potentiële doelpuntenmachine in huis. De spits moest maandenlange chemotherapie ondergaan, maar is inmiddels weer een tijdje terug bij de ploeg. De Ivoriaan maakte in 2022 de overstap van Ajax naar Dortmund om niemand minder dan Erling Haaland te vervangen. Haller maakte vooral indruk in de Champions League: de spits scoorde maar liefst elf keer in acht wedstrijden en gaf twee assists.

De slechte vorm van Chelsea kan simpelweg niet worden vergeten en daarom denken wij dat Dortmund er met de buit vandoor gaat. Weten Die Schwarzgelben te winnen of gelijk te spelen en scoort Haller? Dan pak je bij bookmaker Unibet bijna zeven keer je inleg met de odd van 6.75!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust