Chelsea maakt nederlaag goed en meldt zich in kwartfinale, hoofdrol voor Makkelie

07-03-2023 23:07
83

Chelsea heeft een plek in de kwartfinale van de Champions League. Het verloor drie weken geleden met 1-0 van Borussia Dortmund, maar maakte die nederlaag thuis goed: 2-0.

Chelsea was uit op een vroeg doelpunt en kreeg daar via Joao Felix en Kai Havertz ook kansen voor. Dortmund leek even van de leg, maar herpakte zich snel en kreeg zelf ook kansen op een doelpunt. Toch was er één ploeg die de dienst uitmaakte en dat was Chelsea. Havertz leek na 28 minuten te scoren, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Toch kon de 1-0 niet uitblijven. Een voorzet vanaf links kwam met het nodige geluk terecht bij Raheem Sterling, die met zijn chocoladebeen afvuurde. De wolf bleek los, want meteen na rust verdubbelde Chelsea de score. Daar had scheidsrechter Danny Makkelie een belangrijk aandeel in. De Nederlander legde de bal op de stip na een handsbal van Marius Wolf, Havertz raakte vanaf elf meter de paal, maar omdat beide teams te vroeg in kwamen lopen, moest de strafschop worden overgenomen. Daarna scoorde Havertz wél: 2-0.

Kansen om Chelsea het vuur aan de schenen te leggen had Dortmund al een tijdje niet gehad, al was het via Jude Bellingham wel dichtbij. De thuisploeg had het lang moeilijk en toenzowel Marius Wolf als Niklas Süle een kans op 2-1 kreeg, gingen de alarmbellen af bij Chelsea. Kort daarna werd de 3-0 van Conor Gallagher vanwege buitenspel afgekeurd.

Gescoord werd er niet meer en dus meldt Chelsea zich bij de laatste acht van de Champions League.