Presentator Tom Egbers volgens medewerkers NOS Sport schuldig aan intimidatie

Presentator Tom Egbers volgens medewerkers NOS Sport schuldig aan intimidatie

10-03-2023 23:25 Laatste update: 23:28
279

Tom Egbers heeft zich volgens diverse medewerkers van NOS Sport schuldig gemaakt aan pestgedrag en (seksuele) intimidatie. Vrouwelijke collega’s van Egbers werden in het verleden gewaarschuwd om niet met hem samen te werken, zo komt naar voren in een uitgebreid onderzoek van de Volkskrant.

Egbers zou in 2005 kortstondig een affaire hebben gehad met een stagiaire (22) van NOS Sport. De 65-jarige presentator zou haar net zo lang lastig hebben gevallen tot ze uiteindelijk voor zijn avances viel. Toen de affaire voorbij was, escaleerde de situatie volgens de krant. Egbers noemde de stagiair in bijzijn van diverse collega’s 'de as van het kwaad', 'het vergif' en 'serpent'. Zodra ze langsliep maakte hij een handgebaar waarmee hij deed alsof hij haar keel doorsneed.

In een reactie in de Volkskrant betuigt Egbers spijt. Ook kijkt hij met een slecht gevoel terug op de relatie die hij met de vrouw had. "Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien."

Ook Jack van Gelder wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De oud-commentator zou zich twee keer verbaal hebben uitgelaten en dit werd gemeld bij externe vertrouwenspersonen toen hij nog presentator was.