'Klap voor Barça: beslissing rechter teruggedraaid, Gavi gratis op te pikken'

'Klap voor Barça: beslissing rechter teruggedraaid, Gavi gratis op te pikken'

13-03-2023 17:17 Laatste update: 17:25
53

Het nieuwe contract van Gavi is toch nog ongeldig verklaard door de rechter. FC Barcelona werd aanvankelijk in het gelijk gesteld, maar nu blijkt dat de Spaanse club een dag te laat was met zijn beroep. Gavi staat daardoor nu weer ingeschreven als jeugdspeler, melden Spaanse media. Het oude contract van de middenvelder loopt komende zomer af.

La Liga keurde het nieuwe contract van Gavi eerst niet goed. Barça zou meer uit hebben gegeven aan salarissen dan toegestaan is door de competitie. Hoewel de Spaanse club succesvol beroep aantekende, wordt de beslissing nu weer teruggedraaid. De Catalanen waren namelijk een dag te laat met het indienen van het beroep.

Gavi beschikt daardoor plots over een aflopend contract, waardoor hij mag onderhandelen met clubs over een transfervrije move. Ook verdient hij nu weer zijn oude salaris, wat uiteraard een stuk minder hoog is. De nieuwe overeenkomst tussen Barcelona en Gavi zorgde er juist voor dat de creatieveling tot medio 2026 zou vastliggen in Camp Nou.

De afgelopen twee jaar heeft de achttienjarige Gavi naam gemaakt in de top, waardoor ook veel topclubs naar hem kijken.