'10-0 ging niet door ons hoofd, we wilden het niet te bont maken'

'10-0 ging niet door ons hoofd, we wilden het niet te bont maken'

16-03-2023 23:22
54

Met twee treffers was Oussama Idrissi belangrijk voor Feyenoord in het Europa League-duel met Shakhtar Donetsk. De 'Man van de Wedstrijd' is blij met de zevenklapper in De Kuip (7-1), maar benadrukt dat dubbele cijfers nooit een serieuze optie was.

Het Legioen in De Kuip scandeerde 'tien, tien, tien' na de treffer van Danilo in de 67e minuut. "Het heeft geen moment door onze hoofden gespookt. Ik heb er in elk geval niemand over gehoord. We wilden het niet te bont maken. Dat is een vorm van respect", reageert Idrissi op de persconferentie na afloop. 

Voor Idrissi was het een flinke boost dat hij twee wonderschone treffers maakte na een lange periode waarin de vorm ontbrak. Twee weken geleden maakte hij ook al de winnende tegen FC Groningen. Arne Slot wijst hem zelfs aan als Man van de Wedstrijd. "Er waren heel veel spelers goed, maar het was fijn om te zien dat bij Idrissi zijn rendement niet alleen in assists, maar ook in goals zat. Die goals zag ik wel eerder, maar dan in een ander shirt", doelt de coach op hun gezamenlijke tijd bij AZ.

Ondanks zijn hoofdrol en de vreugde om het bereiken van de kwartfinale, had Idrissi ook nog oog voor iets anders. "Een nog mooier moment vond ik dat zij de 7-1 scoorden en dat Feyenoord-fans hen toejuichten. Zij verkeren natuurlijk in verschrikkelijke omstandigheden. Dat was een heel mooi moment. Wat er daarna gebeurde was ook erg mooi. Ze werden toegezongen en wij hebben ze na afloop ook een hart onder de riem gestoken. We hopen dat er mooiere tijden aankomen voor ze."