'Vond het sterker als Kökcü niks zei over Ajax en gewoon de overwinning pakte'

'Vond het sterker als Kökcü niks zei over Ajax en gewoon de overwinning pakte'

19 maart - 16:56 Laatste update: 17:29
133

De reactie van Orkun Kökcü na afloop van De Klassieker was minder sterk dan zijn woorden voor het duel, vindt Marciano Vink. De analist van ESPN zag Kökcü uithalen naar Ajax, maar miste wat nuance in zijn woorden.

"Ik was er persoonlijk wel klaar mee, dat ze altijd praten voor de wedstrijden en denken dat ze de beste zijn", zei Kökcü na de Klassieker. Daarmee doelde de Feyenoord-captain op Ajax-trainer John Heitinga, die onder meer zei dat zijn ploeg over meer individuele kwaliteiten beschikt. "Ajax is door de historie heen zo geweest zoals ze zich voor deze wedstrijd hebben opgesteld", begint Vink zijn verhaal bij ESPN.

"Het mooie van Kökcü was, dat hij voor de wedstrijd al zei: dat hoort misschien een beetje bij Ajax, wij zijn niet zo. Ik vond het sterk dat hij het een beetje relativeerde. Nu na afloop vind ik het minder sterk", stelt Vink. "Ik had het sterker gevonden als hij niks zei en gewoon de overwinning pakte."

De oud-speler van Ajax en PSV is ook onder de indruk van Timon Wellenreuther, die in de slotfase geweldig redde na een schot van Mohammed Kudus. "Ik dacht in de eerste instantie dat hij de paal raakte of naast schoot. Maar in de herhaling van achter het doel zie je dat hij de bal raakt: echt een geweldige redding. Dat dit een redding is die je de titel kan opleveren? Absoluut."