Virusinfectie teistert Oranje: De Ligt, Gakpo en drie anderen naar huis

Virusinfectie teistert Oranje: De Ligt, Gakpo en drie anderen naar huis

23-03-2023 10:08 Laatste update: 10:20
307

Nog meer problemen voor bondscoach Ronald Koeman. Na het geblesseerd afhaken van Frenkie de Jong en Steven Bergwijn hebben Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen het trainingskamp van Oranje verlaten vanwege een virusinfectie.

Koeman heeft drie vervangers opgeroepen. Ryan Gravenberch (Bayern München) en Kjell Scherpen (Vitesse) worden overgeheveld vanuit Jong Oranje en ook Stefan de Vrij (Internazionale) is bij de Oranje-selectie gehaald.

Gravenberch en Scherpen zijn met Jong Oranje op trainingskamp in Spanje en sluiten in Parijs aan bij de groep, evenals De Vrij. De selectie bestaat dan uit 23 spelers. 'Na de wedstrijd tegen Frankrijk wordt de samenstelling van de selectie opnieuw bekeken', aldus de KNVB.

Voor Veerman (PSV) en Verbruggen (Anderlecht) was het de eerste keer dat ze waren opgeroepen. Ze stonden woensdag nog wel op het trainingsveld in Zeist.

Oranje speelt komende vrijdag tegen WK-finalist Frankrijk en treft volgende week maandag Gibralter in De Kuip. Het zijn de eerste wedstrijden in de EK-kwalificatiecyclus én Koeman na zijn terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal.