Bom barst op training Vitesse: Wittek en Manhoef gestraft na flink opgelopen ruzie

Bom barst op training Vitesse: Wittek en Manhoef gestraft na flink opgelopen ruzie

04-04-2023 15:08
124

Phillip Cocu heeft als trainer van Vitesse een flink brandje moeten blussen tussen Million Manhoef en Maximilian Wittek, meldt de Gelderlander. De heren kregen het aan de stok aan het eind van de training en werden naar huis gestuurd met een fikse boete.

Wittek zou tijdens het afsluitende partijtje uitgehaald hebben na een duel met Manhoef. De aanvaller zou daarop woest hebben gereageerd, waardoor de twee uit elkaar gehaald moesten worden door Ryan Flamingo en Nicolas Isimat-Mirin. Tot een verdere ruzie kwam het niet, maar Manhoef bleef ook na het incident enorm kwaad op de Duitse verdediger.

Naar aanleiding van de beelden deelde Phillip Cocu, na een gesprek met technisch directeur Benjamin Schmedes, een boete uit aan beide heren. Tijdens een gesprek met de twee kemphanen werd dat toegelicht. De hoogte van de boete is niet bekend. 

Schmedes gaf nog een korte reactie richting de krant. "Dit toont ook aan dat de groep de sportieve situatie niet in gelatenheid accepteert. De training had een hoge intensiteit en er zat agressie in het spel. Alleen in dat geval ging het niet goed." Vitesse kwam vorige week veel in het nieuws door het goede bericht over de huur van het stadion, maar ook de affaire rond het geld dat Roman Abramovich in de club had gestopt.