Ars: 'Bericht Yilmaz uit emotie, hij moet uitvogelen wat hij wil'

Ars: 'Bericht Yilmaz uit emotie, hij moet uitvogelen wat hij wil'

09-04-2023 16:39
30

Het is niet ondenkbaar dat Burak Yilmaz na één jaar Fortuna Sittard stopt als voetballer. Technisch manager Sjoerd Ars werd gevraagd naar het cryptische Instagram-bericht van de Turkse spits, die zijn afscheid aan leek te kondigen.

"Het is uiteindelijk een combinatie van frustratie en emotie", zegt Ars bij ESPN. "Een seizoen dat niet helemaal loopt zoals hij gehoopt had, wat betreft hemzelf. Daarnaast het hele verhaal met de wisselwerking met de supporters die niet helemaal goed uitpakt. Dat was voor hem de druppel. Dan gooit hij uit emotie dat bericht de wereld in, wat niet helemaal zo bedoeld was, maar het was wel duidelijk."

Inmiddels hebben Ars en Yilmaz met elkaar om tafel gezeten. "Hij zei: luister, ik zit in de emotie. Voor mij is het belangrijk dat we het seizoen goed afmaken. Richting volgend seizoen gaan we kijken hoe hij het gaat invullen. In principe hebben we voor vijf jaar getekend, waarvan twee als voetballer. We gaan na een jaar evalueren. Dat is voor hemzelf ook belangrijk: wil hij voetballen of in een andere rol actie blijven?"

"Afscheid? Zeg nooit nooit, maar hij is erin gestapt voor de langere termijn. Hij heeft het op persoonlijk vlak goed naar zijn zin. Hij gaat de komende tijd kijken. Je kan maar één keer stoppen, hoewel Dick Advocaat dat vaker heeft gedaan. Hij moet uitvogelen wat hij wil."