City heeft aan 25 minuten genoeg en legt de druk vol bij Arsenal

15-04-2023 20:23 Laatste update: 20:23
5

Manchester City heeft zaterdag geen fout gemaakt richting de bloedstollende ontknoping van de Premier LeagueThe Citizens stonden na 25 minuten al met 3-0 voor tegen Leicester City en speelden rustig de wedstrijd uit.

City zag Arsenal onlangs gelijkspelen tegen Liverpool en kon met een overwinning op drie punten van de koploper komen, met de kennis dat Arsenal nog op bezoek moet in het Etihad. City kwam na vijf minuten op voorsprong tegen The Foxes door een treffer van John Stones. Topspits Erling Haaland drukte vervolgens zijn stempel op de eerste helft met twee snelle goals, waardoor de wedstrijd binnen het half uur al gespeeld was.

Haaland kwam met zijn twee treffers op 32 doelpunten in de Premier League en werd in de rust gewisseld door Pep Guardiola. Leicester kwam een kwartier voor tijd nog aan een treffer: Kelechi Iheanacho zorgde voor de 3-1. City kwam echter niet meer in de problemen.

Door de overwinning van City ligt de druk vol op Arsenal, dat het zondag opneemt tegen West Ham United. Leicester blijft voorlaatste staan: het gat met het op het moment veilige Everton bedraagt twee punten.