'Real Madrid activeert Ballon d'Or-clausule, maar einde van tijdperk nadert'

'Real Madrid activeert Ballon d'Or-clausule, maar einde van tijdperk nadert'

19-04-2023 16:44
50

Karim Benzema gaat zijn aflopende contract bij Real Madrid verlengen. De Koninklijke activeert een speciale Ballon d'Or-clausule, meldt AS. Het wordt vermoedelijk wel het laatste seizoen van de 35-jarige spits in het Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez hanteert een ongeschreven regel dat de club automatisch verder gaat met spelers die de Gouden Bal winnen. Dat is nu ook het geval met Benzema, zo verzekert de Spaanse sportkrant. De Fransman tekent voor één jaar bij. Daardoor ligt hij straks tot de zomer van 2024 vast.

Het is zo goed als zeker de laatste contractverlenging van Benzema in Madrid. Hij speelt al sinds 2009 voor de Koninklijke en boekte de afgelopen dertien jaar grote successen. Zo legde hij met Real vijf keer beslag op de Champions League en won hij vier keer La Liga. Dit seizoen is de ploeg van Carlo Ancelotti nog in de race voor de Champions League, nadat Chelsea woensdag werd uitgeschakeld in de kwartfinale. In de finale van de Copa del Rey is Osasuna de tegenstander.

Benzema wordt in december 36 jaar en zou zelf ook beseffen dat zijn tijd bij Real het einde nadert. Na zijn actieve loopbaal blijft hij vermoedelijk wel in een andere rol aan de club verbonden. De Spaanse grootmacht legde het Braziliaanse toptalent Endrick al vast voor de zomer van 2024, maar de kans is groot dat er nog een vervanger komt voor de Franse topspits.

Na het duel met Chelsea kondigde ook Toni Kroos aan dat hij zijn contract bij Real Madrid gaat verlengen. De Duitse spelmaker tekende in 2014 bij de Champions League-winnaar.