'RKC hoopt op 'zoon van' bij FC Utrecht en wil zeldzaam transferbedrag neerleggen'

'RKC hoopt op 'zoon van' bij FC Utrecht en wil zeldzaam transferbedrag neerleggen'

26-04-2023 07:53 Laatste update: 09:11
33

RKC Waalwijk hoopt Ruben Kluivert over te nemen van FC Utrecht. Het zou de volgende hint kunnen zijn dat trainer Henk Fraser, die al in verband werd gebracht met RKC, ook richting Waalwijk komt.

Volgens De Telegraaf wil RKC rekening houden met een mogelijk vertrek van Shawn Adewoye. De club legt zelden een transferbedrag neer voor spelers, maar lijkt nu bereid om daar verandering in te brengen, gezien het contract van Kluivert tot 2024 doorloopt in de Domstad, met nog een extra optiejaar. Kluivert maakte in 2018 de overstap van AFC naar Jong FC Utrecht en brak door onder trainer Darije Kalezic.

Fraser werkte bij FC Utrecht samen met Kluivert en was te spreken over de speler, die niet op veel speeltijd kan rekenen onder Michael Silberbauer. Voetbal International stelde eerder in april al dat Fraser de hoofdkandidaat is om Joseph Oosting op te volgen, die na dit seizoen aan de slag gaat bij FC Twente. De interesse in Kluivert zou erop kunnen wijzen dat de aanstelling van Fraser ook slechts een kwestie van tijd is.