Blamage in eigen huis: tiental PSG onderuit ondanks bizarre treffer Mbappé

30-04-2023 19:35 Laatste update: 20:08
35

Paris Saint-Germain heeft zondag verrassend verloren, thuis tegen middenmoter FC Lorient. De koploper van de Ligue 1 ging ondanks een zeer opmerkelijke goal van Kylian Mbappé met 1-3 onderuit.

PSG begon ronduit slecht aan het duel. De thuisploeg kwam al na een kwartier spelen op voorsprong door een goal van Enzo Le Fée. Hij schoot uitstekend binnen na een assist van Romain Faivre. Vijf minuten later kreeg PSG nog een klap te verwerken toen Achraf Hakimi met rood van het veld moest.

Met een man minder kwam PSG alsnog op gelijke hoogte. De goal was ronduit bizar. Voormalig PSV-doelman Yvon Mvogo dacht rustig een uittrap te kunnen nemen, ware het niet dat Mbappé de bal in het lege doel schoot. De treffer zorgde voor veel verwarring, maar hij telde gewoon: 1-1.

De 1-1 stond pas tien minuten op het scorebord in het Parc des Princes, toen tien minuten later Lorient opnieuw op voorsprong kwam. Darlin Yongwa nam de treffer voor zijn rekening. PSG, waar Lionel Messi ook een basisplaats had, ging nog opzoek naar de gelijkmaker. Het was echter de thuisploeg die via Bamba Dieng de laatste tik uitdeelde: 3-1. Het is alweer de zesde nederlaag van het seizoen voor de Parijzenaars, die ondanks de nederlaag gewoon riant aan kop gaan in de Ligue 1.