Haaland en Foden vestigen records voor Man City, ook Aké scoort

Haaland en Foden vestigen records voor Man City, ook Aké scoort

03-05-2023 22:56
20

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Arsenal. De ploeg van manager Pep Guardiola dankte woensdag Nathan Aké, Erling Haaland en Phil Foden voor de zege op West Ham United. Ook Liverpool pakte in eigen huis de volle buit.

Manchester City - West Ham United 3-0
Bij Manchester City stond Stefan Ortega onder de lat, omdat Ederson rust kreeg. De Duitser beleefde een rustige avond, maar de ploeg van Pep Guardiola moest zelf ook even op gang komen. Alleen Rodri was voor rust dicht bij de openingstreffer. De Spanjaard raakte de paal. In de tweede helft ging het echter lopen bij City en toen was er voor West Ham uiteindelijk geen houden meer aan.

Nathan Aké brak de ban in de vijftigste minuut door raak te koppen uit een vrije trap. Het was voor de Nederlandse verdediger zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Twintig minuten voor tijd volgde het hoogtepunt van de avond. Erling Haaland schoot binnen na een steekpass van Jack Grealish. Voor de Noor zijn 35e treffer in de Premier League dit seizoen. Daarmee verbrak hij het record van Alan Shearer en Andy Cole.

De avond werd nog mooier voor The Citizens. Phil Foden tekende voor het slotakkoord en maakte daarmee het duizendste doelpunt onder het bewind van Guardiola. Bovendien komt de landstitel wel erg dichtbij nu. Arsenal heeft één punt minder en speelde al een duel meer.

Liverpool - Fulham 1-0
Liverpool boekte een zwaarbevochten zege op Fulham. Met Virgil van Dijk in de basis en Cody Gakpo op de bank moesten The Reds alle zeilen bijzetten, want Fulham kwam er soms brutaal uit. Toch kwam Liverpool nog voor rust op voorsprong. Issa Diop treuzelde met het wegschieten van de bal en raakte Darwin Núñez, die gewillig naar de grond ging. De arbiter wees naar de stip en Mohamed Salah schoot onberispelijk raak.

De ploeg van Jürgen Klopp verzuimde in de tweede helft om het duel in het slot te gooien, maar doorstond het slotoffensief van de Londenaren. Liverpool klimt naar de voorlopig vijfde plaats. Nummer vier Manchester United lijkt met vier punten meer en twee duels minder gespeeld wel uit zicht.