Mourinho gaat weer tekeer: 'De slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien'

Mourinho gaat weer tekeer: 'De slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien'

04-05-2023 11:15 Laatste update: 11:33
35

José Mourinho heeft zich na het gelijkspel tegen Monza ouderwets laten kennen. De trainer van AS Roma hekelt in ieder opzicht het optreden van scheidsrechter Daniele Chiffi.

Mourinho loopt al een aantal jaren mee in de voetbalwereld, maar weet het zeker: "Hij is de slechtste arbiter die ik in mijn carrière ben tegengekomen. En geloof me, ik heb heel wat slechte scheidsrechters meegemaakt", meent de Portugees tegenover DAZN. Chiffi gaf Roma-speler Zeki Celik in de slotfase een rode kaart. De eindstand stond toen al op het scorebord. 

Celik ontving zijn tweede gele kaart na een glijpartij. "Hij is gewoon verschrikkelijk", vervolgt Mourinho over de arbiter. "Hij maakt geen menselijke connectie en heeft geen empathie. Hij geeft rood aan een speler die uitglijdt. Er zijn al clubs die hebben gemeld dat ze Chiffi niet meer als scheidsrechter willen hebben. Maar AS Roma blijkt daar niet toe in staat. Dat zit kennelijk niet in ons DNA."

Door het gelijkspel klimt Atalanta over Roma heen. I Giallorossi staan nu zevende in de Serie A, maar de plekken twee tot en met zeven liggen zeer dicht bij elkaar. Er worden nog vijf speelronden afgewerkt in Italië.