Ajax mogelijk zonder vaste waarde tegen AZ, Kudus terug bij de selectie

Ajax mogelijk zonder vaste waarde tegen AZ, Kudus terug bij de selectie

05-05-2023 11:47
145

Ajax kan zaterdag tegen AZ weer beschikken over Mohammed Kudus. Daarentegen is het meespelen van Steven Berghuis onzeker, vertelt trainer John Heitinga op de clubkanalen.

Kudus stond sinds begin april aan de kant met een hamstringblessure en miste zodoende onder meer de twee wedstrijden tegen PSV. Voor het duel met AZ is de Ghanees fit genoeg bevonden. Achter de naam van Berghuis staat een vraagteken. "Berghuis heeft deze week niet meegetraind en een eigen programma afgewerkt, hij moest tijdens de bekerfinale met klachten naar de kant en is voor zaterdagavond een twijfelgeval", aldus Heitinga.

"Voor Kudus kwam de finale te vroeg maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar", vervolgt de oefenmeester. "Devyne Rensch viel zondag in De Kuip in en is goed uit de strijd gekomen, hij had maandag geen reactie. Dus hij heeft deze week ook gewoon volledig met de groep getraind."

De wedstrijd tegen AZ is voor Ajax een belangrijke in de strijd om plek twee. "Zoals wij zondag tegen PSV een reactie hebben gegeven op de nederlaag van een week eerder, zo mag van onze ploeg zaterdagavond tegen AZ ook een reactie op de verloren finale verwacht worden."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!