Heracles doet wat het moet doen in Dordrecht, Roda verspeelt punt

05-05-2023 21:55 Laatste update: 22:07
14

Heracles Almelo heeft vrijdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC ging in de slotfase onderuit vanwege een ongelukkige strafschop.

FC Dordrecht - Heracles Almelo 1-3

PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn volgend seizoen al zeker van de Eredivisie, maar moeten eerst nog uitvechten wie als eerste eindigt in de Keuken Kampioen Divisie. De Heraclieden kwamen vrijdag in actie tegen FC Dordrecht en maakten geen fout. Samuel Armenteros opende na ruim twintig minuten de score voor de bezoekers.

Dordrecht ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze na een half uur via Samuele Longo. Heracles drukte in de tweede helft door en kwam weer op voorsprong door treffers van Sem Scheperman en Lasse Wehmeyer. De 1-3 voorsprong kwam niet meer in gevaar, waardoor Heracles op punten gelijk komt met PEC. De Blauwvingers komen deze speelronde nog in actie. Dordrecht blijft achttiende staan.

Roda JC - FC Eindhoven 1-2

Roda JC ontving vrijdag FC Eindhoven. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. De bezoekers kwamen vlak na rust op voorsprong door Dyon Dorenbosch, maar Roda kwam enkele minuten later langszij door Dylan Vente. Het duel leek lange tijd op een 1-1 af te stevenen, maar door een ongelukkige handsbal mocht Eindhoven in de slotfase aanleggen voor een strafschop.

Mawouna Amevor faalde niet vanaf de stip en zorgt voor een pijnlijke nederlaag in Kerkrade. FC Eindhoven klimt door de late zege naar plek vijf, Roda blijft veertiende staan in de competitie.