'Ajax heeft opvolger Van der Sar al in huis, geen rancune richting Bosz'

'Ajax heeft opvolger Van der Sar al in huis, geen rancune richting Bosz'

11-05-2023 16:15
99

Ajax is van mening dat het de gewenste opvolger van Edwin van der Sar als algemeen directeur al in huis heeft. Mocht de oud-doelman op termijn vertrekken uit de Johan Cruijff Arena, dan moet Menno Geelen hem vervangen.

Dat meldt Voetbal International. Wel wordt benadrukt dat op korte termijn geen sprake lijkt van een wisseling van de wacht. Geelen staat er desondanks goed op binnen Ajax, waar hij momenteel zeer succesvol is als commercieel directeur. Hij ligt goed in de organisatie en speelt ook in de overlegorganen met andere clubs in binnen- en buitenland een vooraanstaande rol.

Geelen wordt als de 'natuurlijke opvolger' van Van der Sar gezien. De 41-jarige bestuurder lijkt echter geen haast te maken, aangezien hij een uitstekende relatie heeft met de voormalig international. VI weet dat Maurits Hendriks geen kandidaat is om Van der Sar op te volgen. In de wandelgangen werd gesteld dat de huidig chief sports officer op de functie van algemeen directeur aast in Amsterdam.

Van der Sar en Bosz
Het weekblad bespreekt ook de rol van Van der Sar in een mogelijke terugkeer van Peter Bosz. De trainer wilde in de zomer van 2017 het mes in zijn technische staf zetten, maar daar ging de algemeen directeur niet mee akkoord. Het leidde tot een breuk. Van der Sar liet zich sindsdien niet meer uit over Bosz, maar het technische beleid is nu in handen van Sven Mislintat. 'Bovendien, wordt door de omgeving van Van der Sar benadrukt, zit hij allerminst rancuneus in elkaar. Als Mislintat in Bosz zijn gewenste trainer ziet, zal hij zich niet laten afremmen, is de heersende opvatting', schrijft VI.

Mislintat wilde Bosz eerder dit seizoen nog naar VfB Stuttgart halen. Toch ondernamen de Amsterdammers vooralsnog geen actie om de oefenmeester terug te halen. Mocht de Duitse directeur Bosz links laten liggen, dan lijkt hij zijn vizier op het buitenland te richten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!