Jansen legt pijnpunt van AZ bloot: 'Dat ging nog iets te stroperig bij ons'

Jansen legt pijnpunt van AZ bloot: 'Dat ging nog iets te stroperig bij ons'

11-05-2023 23:59
10

Pascal Jansen is helemaal niet zo ontevreden met het 2-1 verlies van AZ tegen West Ham United. De trainer van de Alkmaarders vertelt tegen ESPN, dat hij nog genoeg kansen ziet voor de return. Toch moeten er dan een aantal dingen beter willen ze kans op de finale maken, vindt de coach.

"Iets minder tevreden", luidt de conclusie van Jansen op het 2-1 verlies. "Maar ik ben nog steeds voldoende tevreden omdat we het in eigen huis recht kunnen zetten. We hebben een hoog niveau laten zien. We houden eigenlijk die controle, maar dan zijn twee momenten belangrijk en die draaien de wedstrijd helemaal om."

Wedden

Meer odds

Jansen vond vooral het kansen creëren een verbeterpunt bij AZ. "Ze probeerden onder druk proberen te zetten. Wij waren met Tijani Reijnders en Jordy Clasie wel in staat om daaronder vandaan te spelen, alleen dan moet je wel doorsnellen naar een aanval. Dat ging bij ons iets te stroperig nog."

Bij AZ was het bekend dat West Ham United erg sterk is in standaardsituaties. Toch valt de 2-1 uiteindelijk uit een corner. "Dat heb ik ook gezegd na afloop tegen de jongens, want die corners hebben we uitvoerig besproken en getraind. Maar zij zijn daar ook wel heel goed in, alleen zien we er bij die goal niet goed uit. In die zestien moeten we scherper zijn en zo’n bal sneller wegwerken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!