Van der Doelen hoopt op nederlaag van PSV tegen AZ: 'Ajax terug in het mandje'

Van der Doelen hoopt op nederlaag van PSV tegen AZ: 'Ajax terug in het mandje'

12-05-2023 12:47
297

In navolging van René van de Kerkhof vindt ook Björn van der Doelen dat PSV moet verliezen van AZ als dat betekent dat Ajax als vierde eindigt. Dat heeft volgens de oud-middenvelder niets met leedvermaak te maken, maar wel met de financiële verschillen.

PSV moet nog twee keer winnen om de tweede plaats in de Eredivisie - en het bijbehorende Champions League-ticket - veilig te stellen. Ajax wordt dan naar de derde plaats verwezen (Europa League) en kan zelfs nog vierde worden (Conference League) als AZ een achterstand van twee punten wegpoetst.

Wedden

Meer odds

"Als PSV wint van Fortuna Sittard en sc Heerenveen, moet PSV dan verliezen van AZ?", vraagt Voetbal International-verslaggever Marco Timmer in de Skiete Willy Podcast. "Ja!", reageert Van der Doelen. "En voor mijn part met 4-0. Gewoon eraf. Ik zou zeggen, we gaan allemaal geblinddoekt. Jongens, succes!", grapt de voormalig PSV'er.

Van der Doelen heeft desondanks een goede reden om ervoor te zorgen dat Ajax naar de vierde plaats zakt. "Niet omdat het Ajax is, maar die lopen financieel zo ver voor, dat het voor de Nederlandse competitie beter is dat zij even weer terug hun mandje in gaan. Zodat het allemaal financieel een beetje recht getrokken wordt. Dat zou heel gunstig zijn. Twee keer thuis winnen en dan tegen AZ er af."