'AZ moet daar geen genoegen mee nemen, bij Ajax zou pleuris uitbreken'

'AZ moet daar geen genoegen mee nemen, bij Ajax zou pleuris uitbreken'

14-05-2023 07:54 Laatste update: 18:55
90

Wim Kieft is lovend over het optreden van AZ op bezoek bij West Ham United. Tegelijkertijd constateert de oud-international dat er qua mentaliteit nog een wereld te winnen valt voor de Alkmaarders.

AZ dolf na een goal van Tijjani Reijnders alsnog het onderspit tijdens de Conference League-clash in Londen (2-1). 'Hoewel het verschil niet werd gemaakt, was het leuk om te zien dat AZ heel lang met verzorgd voetbal overeind bleef in Londen ondanks een budget wat een tiende is van West Ham United', begint Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Toch is de voormalig spits ook kritisch. 'Wil AZ doorgroeien, dan moet het trouwens geen genoegen nemen met wat de ploeg overkwam in Engeland. Trainer Pascal Jansen, Tijjani Reijnders en Sam Beukema hoor je na afloop zeggen dat AZ toch wel knap voor de dag kwam, er lang niets aan de hand was en er meer mogelijk was dan een 2-1 nederlaag na een 1-0 voorsprong. Een vorm van gelatenheid, die ook een beetje in dat elftal rondwaart, maar waarmee je niet verder komt.'

'Overkomt Ajax wat AZ gebeurde, dan breekt daar direct de pleuris uit. Dat maakt je scherp en zorgt ervoor dat je een volgende keer net iets verder gaat, net wat meer gif toont, wat meer een over-mijn-lijk winnaarsmentaliteit. In grote duels mag, nee moet het een onsje meer zijn bij AZ', aldus Kieft, die wel een verzachtende omstandigheid ziet. 'Heb je wel de beschikking over de offensieve linksachter Kerkez, de fysiek en loopsterke Dani de Wit en Karlsson als linksbuiten dan krijg je als AZ toch meer gezicht en aanvallende power.'

De Alkmaarders spelen donderdag de return tegen de Premier League-club. Eerst wacht zondag nog het Eredivisie-duel met FC Emmen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!