Driessen: 'Als er een grote club beschikbaar komt voor Slot, neemt hij Kökcü mee'

Driessen: 'Als er een grote club beschikbaar komt voor Slot, neemt hij Kökcü mee'

15-05-2023 18:08 Laatste update: 18:09
70

Als Arne Slot vertrekt bij Feyenoord, neemt hij Orkun Kökcü mee. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, wijst naar vorig jaar, toen Erik ten Hag van Ajax naar Manchester United ging en Antony en Lisandro Martínez meenam.

De kans is aannemelijk dat Kökcü aanstaande zomer weggaat bij Feyenoord. "Er is hele grote belangstelling uit Portugal. Benfica wil hem dolgraag hebben", zegt journalist Marcel van der Kraan in de Kick-Off voetbalpodcast. "Maar ook vanuit de Premier League, Italië en Duitsland is men gekomen om hem te polsen en die kant op te lokken."

Wedden

Meer odds

Volgens Van der Kraan is de situatie van Kökcü hetzelfde als die van Slot. "Hoe groot zijn de clubs in de Premier League die zich gaan melden? Kökcü kan morgen bij Brighton & Hove Albiont tekenen. Hij kan bij elke club buiten de top zes tekenen. Dat geldt ook voor Slot."

Driessen heeft naar eigen zeggen groot nieuws. "Kökcü gaat mee met Arne Slot", onthult hij, waarna hem gevraagd wordt of hij dat weet of dat het zijn intuïtie is. "Eén en één is twee", antwoordt hij. "Als er een hele grote club beschikbaar komt voor Slot, kan ik me niet voorstellen dat hij Kökcü niet wil hebben. Als hij naar Tottenham Hotspur kan, probeert hij Kökcü mee te nemen. Dat deed Ten Hag met Antony en Martínez ook."

Kökcü vertrekt volgens Driessen zeker weten bij Feyenoord. "Of hij blijft als Slot blijft? Nee, dat niet."

`