Van Hooijdonk kiest beste speler Feyenoord: 'Niet sexy, maar de stille kracht'

Van Hooijdonk kiest beste speler Feyenoord: 'Niet sexy, maar de stille kracht'

16-05-2023 11:29
40

Dávid Hancko is dit seizoen de beste speler van kampioen Feyenoord. Dat stelt Pierre van Hooijdonk in Voetbal International. De Slowaakse verdediger krijgt de voorkeur boven Santiago Gimenez, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer én Orkun Kökcü.

Van Hooijdonk is lovend over Gimenez, Geertruida, Wieffer en Kökcü, maar: "Degene die het vanaf dag één heeft bewezen en er gelijk stond, was Hancko. Hij heeft de onverzettelijkheid van een echte verdediger, maar niet het blinde."

Wedden

Meer odds

"Als aanvaller weet je nooit wat hij doet", wijst Van Hooijdonk in gesprek met VI op de kracht van Hancko. "Sommige verdedigers zitten altijd kort op je, andere verdedigers juist nooit, dan weet je waar je aan toe bent. Maar Hancko kan het afwisselen, dat is het vervelendste als spits. Daarbij heeft hij ook nog een paar goals voor zijn rekening genomen, dat is altijd prettig."

"Ik snap dat het niet de meest sexy speler is, ik geniet ook meer van een steekbal van Kökcü of een stiftje van Giménez, maar ik vond Hancko de meest stabiele factor", aldus Pi-Air. "Hij was de stille kracht in het gros van de wedstrijden, hij heeft ook alles gespeeld. Ik vind hem heel compleet: hij heeft de snelheid, de duelkracht en de inspeelpass. Dan maak je een elftal direct beter."