Van Bommel ziet dreun voor Antwerp: 'Ik vergelijk het met de WK-finale van Oranje'

Van Bommel ziet dreun voor Antwerp: 'Ik vergelijk het met de WK-finale van Oranje'

29-05-2023 11:25
48

Mark van Bommel erkent dat het een bijzonder grote teleurstelling is dat Royal Antwerp FC er zondag niet in slaagde om het Belgische kampioenschap te veroveren. The Great Old zal zich snel moeten herpakken, want komend weekend moet het gebeuren tegen KRC Genk.

"Of ik nu bezorgd ben? Als je gevoetbald hebt, weet je dat dit een hele zware teleurstelling is", reageert Van Bommel bij Sporza. "Dan zeg je niet in de kleedkamer: Kom, jongens, het gaat weer. Dan snap je het niet. Dit moet je verwerken. Je moet het niet groter maken. En ook niet kleiner. Dit is normaal als je er zo dichtbij bent."
 
Van Bommel weet ook wat het is om zwaar teleurgesteld te worden als voetballer. "Ik vergelijk het met de WK-finale die ik met Nederland verloor. Dat was één kans, één keer om de vier jaar. En dat kon je niet meer omdraaien", aldus Van Bommel, die desondanks vertrouwen houdt in een goede afloop. "Wij doen nog steeds mee en volgende week krijgen we weer een kans. Al is die wel veel moeilijker dan die van vandaag."

Antwerp gaat nog steeds aan kop met 46 punten, maar Union heeft evenveel punten. KRC Genk volgt met 45. Genk - Antwerp en Union - Club Brugge worden zondag allebei om 18.30 uur gespeeld. België maakt zich daarmee op voor een bloedstollende ontknoping van de titelstrijd.

De Belgische journalist Peter Vandenbempt vreest voor de ploeg van Van Bommel. 'De realiteit is dat Antwerp nu al drie middelmatige tot matige wedstrijden heeft gespeeld. Het vat lijkt een beetje af na een lang en zwaar seizoen. Met Stengs is hun beste speler van gisteren geschorst. Hoe fit zal de onmisbare Vincent Jansen zijn? Hoe hard is die dreun aangekomen?'