'Heerenveen denkt aan komst van Amrabat (36), eerste gesprekken al gevoerd'

'Heerenveen denkt aan komst van Amrabat (36), eerste gesprekken al gevoerd'

08-06-2023 12:24 Laatste update: 12:29
80

SC Heerenveen ziet Nordin Amrabat als mogelijke versterking voor het aankomende seizoen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De Friezen en de 36-jarige aanvaller hebben al gesprekken gevoerd. 

Volgens de LC staart Heerenveen zich niet blind op Amrabat, 'maar binnen de club wordt hij wel gezien als een interesse optie', zo klinkt het. De voormalig speler van PSV en tot vrij recent nog AEK Athene is ondanks zijn leeftijd nog topfit. Op de 'burelen van het Abe Lenstra-stadion' wordt door de clubleiding van Heerenveen dan ook lovend gesproken over de international van Marokko. 

Afgelopen maandag gaf Ambrabat bij Rondo van Ziggo Sport nog aan open te staan voor een terugkeer naar de Eredivisie. "Het liefste keer ik nu terug naar Nederland, of er moet echt iets leuks uit het buitenland komen. Ik heb met twee Nederlandse clubs gesproken. Twee andere eredivisieclubs hebben me gebeld. Ik wacht mijn opties af. Het is wel de bedoeling dat het een club uit het linkerrijtje wordt, maar het rechterrijtje zou ook kunnen", zo vertelde hij.

Heerenveen zou met de mogelijke komst van Amrabat een einde willen maken aan de zorgen die het heeft over de invulling van de rechtsbuitenpositie. Vorig seizoen haalde de club nog Alex Timossi naar Friesland, maar hij wist niet te overtuigen. 'Heerenveen staat dan ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van Timossi', weet de LC. Met Amrabat en Ché Nunnely in de gelederen zouden de Friezen die positie voor volgend seizoen dan goed bekleed hebben.