Jong Duitsland op de rand van uitschakeling, Engelse talenten staan in kwartfinale

Jong Duitsland op de rand van uitschakeling, Engelse talenten staan in kwartfinale

25-06-2023 20:15 Laatste update: 20:23
19

Het EK O21 dreigt voor Jong Duitsland uit te lopen op een drama. Na het eerdere gelijkspel tegen Israël werd er zondag verloren van Tsjechië. De Engelsen plaatsten zich na een zege voor de kwartfinales, terwijl Italië aan het langste eind trok in een spannend duel met de leeftijdsgenoten van Zwitserland. 

Jong Tsjechië - Jong Duitsland
Net als bij het grote Duitsland gaat het niet goed met de Duitse talenten. Na de 1-1 tegen Israël werd er zondag verloren. Ondanks dat de ploeg van bondscoach Antonio Di Salvo meer balbezit had, waren de kansen voor de Tsjechen. Vaclav Sejk tekende in de eerste helft voor de 1-0. 

Duitsland maakte via Angelo Stiller nog wel de gelijkmaker, maar moest uiteindelijk in de jacht op de overwinning alsnog de 2-1 slikken. Martin Vitik nam de treffer voor zijn rekening. Duitsland kan zich alleen nog plaatsen voor de kwartfinale als er woensdag gewonnen wordt van Engeland en als Tsjechië verliest van Engeland. 

Jong Engeland - Jong Israël
De talenten van Engeland beleven vooralsnog een vlekkeloos toernooi. Donderdag werd Tsjechië eenvoudig verslagen en ook de leeftijdsgenoten van Israël bleken geen obstakel. Met voormalig PSV’er Noni Madueke in de basis maakte Anthony Gordon de 1-0 door te scoren met een kopbal. Arsenal-middenvelder Emile Smith-Rowe tekende uiteindelijk voor de 2-0, waardoor de Engelsen al geplaatst zijn voor de kwartfinales. 

Jong Zwitserland - Jong Italië
Italië heeft zondag de eerste overwinning van het EK 021 behaald. Na de nederlaag van afgelopen donderdag tegen Frankrijk werd Zwitserland met 2-3 verslagen. De Italianen begonnen briljant en stonden voor rust al met 0-3 voor dankzij doelpunten van Lorenzo Pirola, Wilfried Gnonto en Fabiano Parisi. 

Zwitserland maakte het na rust nog heel spannend. Kastrit Imeri en Zeki Amdouni zorgden voor de treffers, maar een comeback bleef uiteindelijk uit. Noorwegen en Frankrijk, de andere landen uit Groep D, komen om 20.45 uur in actie.