'Uiteindelijke prijs van Ajax-target Güler valt stuk hoger uit door commissie-eis'

'Uiteindelijke prijs van Ajax-target Güler valt stuk hoger uit door commissie-eis'

27-06-2023 06:50 Laatste update: 06:53
97

Het bedrag dat geïnteresseerde clubs moeten betalen voor Arda Güler lijkt een stuk hoger te liggen dan het aanvankelijk genoemde bedrag van 17,5 miljoen euro. De belangenbehartigers van het Fenerbahçe-talent hopen op een riante commissie van de kopende club. 

Dat nieuws maakt het Spaanse Relevo bekend. Het wordt overigens ook bevestigd in Italiaanse media. De achttienjarige Güler werd lange tijd alleen in verband gebracht met Ajax en AC Milan, maar onlangs kwam naar buiten dat ook FC Barcelona en Real Madrid serieus in de race zijn voor de Turkse spelmaker. 

Wedden

Meer odds

Toen bekend werd dat de Spaanse grootmachten interesse hadden in Güler, besloot Relevo op het verhaal te duiken, waarna het dus achterhaalde dat de 17,5 miljoen euro uiteindelijk een stukje hoger zal uitvallen. De vader van Güler en zijn zaakwaarnemer mikken volgens Spaanse en Italiaanse bronnen op ongeveer vijftien miljoen euro aan commissie. 

De FIFA kondigde eerder dit jaar aan dergelijke commissies voor zaakwaarnemers in te willen dammen door een provisieplafond in te voeren. De Güler-entourage kan dat echter nog voor zijn, aangezien de nieuwe regels op 30 september zijn intrede doen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!