'United beslist spoedig over Greenwood: Ten Hag bereid om aanvaller kans te geven'

'United beslist spoedig over Greenwood: Ten Hag bereid om aanvaller kans te geven'

06-07-2023 12:18
39

Manchester United begint donderdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar Mason Greenwood is niet van de partij. De Premier League-grootmacht heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de 21-jarige aanvaller. Dat meldt The Athletic.

Het is inmiddels 154 dagen geleden dat United een intern onderzoek begon naar het toptalent, omdat hij werd verdacht van het mishandelen en verkrachten van zijn vriendin. Hoewel justitie alle aanklachten heeft laten vallen, zit de clubleiding nog altijd met de situatie in zijn maag.

Wedden

Meer odds

Volgens The Athletic zal United in ieder geval voor de Premier League-start op 14 augustus de knoop doorhakken. Het lijkt erop dat The Mancunians van plan zijn om Greenwood aan zijn nog twee jaar doorlopende contract te houden. In dat geval sluit hij aan bij de selectie van Erik ten Hag of wordt hij verhuurd. De Nederlandse manager staat er, op voetbalgronden, voor open om hem weer te verwelkomen. De stem van Ten Hag weegt zwaar, klinkt het, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij CEO Richard Arnold en mede-eigenaar Joel Glazer.

Het medium benadrukt dat de situatie gecompliceerd en delicaat is, omdat er naast de sportieve ook commerciële belangen zijn. Elke vermelding of verwijzing naar Greenwood op social media lokt felle reacties uit. Het was onder meer voor Nike reden om de banden met de aanvaller te verbreken. Velen vinden dat Greenwood geen podium als Manchester United meer moet krijgen, anderen zijn van mening dat het kind van de club een nieuwe kans verdient. 

United weet dat elke keuze zeer gevoelig ligt. Een verhuur, bijvoorbeeld aan een buitenlandse club, wordt daarom als een realistische optie gezien. Greenwood kan dan hopelijk enigszins in de schaduw zijn rentree maken, nadat hij al anderhalf jaar geen duel meer speelde.