Door Slot geprezen verdediger kiest voor transfer naar Brøndby IF

Door Slot geprezen verdediger kiest voor transfer naar Brøndby IF

14-07-2023 12:03
14

Jacob Rasmussen zet zijn carrière in eigen land voort bij Brøndby IF. De 26-jarige Deen vertrekt daarmee definitief bij Fiorentina, nadat hij vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor Feyenoord.

Arne Slot was eerder nog lovend over het aandeel van Rasmussen in het kampioenschap. "Niemand heeft het vorig jaar gehad over Jacob Rasmussen, omdat hij niet of nauwelijks speelde. Maar niemand zag zijn inbreng op het trainingsveld. Hij had een belangrijke rol door iedere dag het juiste voorbeeld te geven als anderen misschien een keer géén zin hadden", zei de trainer tegen Voetbal International.

Desondanks ondernam Feyenoord geen poging om hem over te nemen van Fiorentina. Brøndby deed dat dus wel. "Ik ben nu op een punt in mijn carrière dat ik veel ervaring heb die ik wil meenemen naar een club die in de top van de competitie wil spelen", zegt de verdediger op de website van de Deense club. Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend.

Rasmussen speelde in eigen land eerder voor Naesby BK en Odense BK. Hij kwam verder onder meer uit voor Vitesse, Schalke 04, Rosenborg BK en Empoli.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!