Veel AZ-opties na aanstaande Reijnders-move: 'Gaan we lekker mee stoeien'

Veel AZ-opties na aanstaande Reijnders-move: 'Gaan we lekker mee stoeien'

15-07-2023 18:58
96

Pascal Jansen is blij voor Tijjani Reijnders, nu hij op het punt staat om de overstap te maken naar AC Milan. De oefenmeester van AZ weet nog niet hoe de Alkmaarders zijn vertrek gaan opvangen.

Het is nu een kwestie van tijd, voordat de transfer van Reijnders wereldkundig wordt gemaakt. Naar verluidt ontvangt AZ twintig miljoen euro, plus bonussen. "Nationaal en met name internationaal heeft Tijjani vorig seizoen heel veel goede dingen laten zien, in duels waarin je ook echt onder een vergrootglas wordt gelegd. Het is hem van harte gegund", reageert Jansen in gesprek met Voetbal International.

Het is nu de vraag wie Reijnders gaat opvolgen op het AZ-middenveld. "Vandaag (zaterdag, red.) heeft Kenzo Goudmijn laten zien dat hij zich in anderhalf jaar in de Eredivisie goed heeft ontwikkeld, dus daar gaan we lekker mee stoeien. Sven Mijnans is daar ook aan het stoeien en laat heel goede dingen zien."

"Djordje Mihailovic zou er ook kunnen spelen en er zitten jongens aan te komen: Dave Kwakman en Lewis Schouten. We hebben mogelijkheden genoeg", vindt Jansen. "Alleen voldoet het aan de eisen die wij stellen? Dat zullen ze in de komende periode moeten afdwingen."