RKC slaat grote slag en heeft 25-voudig international binnen: 'We zijn verheugd'

RKC slaat grote slag en heeft 25-voudig international binnen: 'We zijn verheugd'

17-07-2023 17:15 Laatste update: 17:49
48

RKC Waalwijk heeft de verrassende transfer van Jeffrey Bruma afgerond. De Brabanders bevestigen maandag dat de 25-voudig Oranje-international transfervrij overkomt van sc Heerenveen. Bruma tekent voor één seizoen in het Mandemakers Stadion.

Zondag werd al duidelijk dat de move van Bruma naar RKC dichtbij was. Nu is de transfervrije overgang dus helemaal rond, zo meldt de nummer negen van de Eredivisie. Met Bruma slaat RKC een grote slag: zo speelde de ervaren stopper in het verleden al voor Leicester City, Hamburger SV, PSV, VfL Wolfsburg, FSV Mainz, Schalke 04, Kasimpasa en dus Heerenveen, terwijl hij ook 25 interlands op zijn naam heeft staan.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is uiteraard zeer tevreden met de komst van Bruma. "Wij zijn verheugd om Jeffrey toe te kunnen voegen aan onze club en hiermee ons ervaringsniveau in de selectie goed op het vereiste niveau te houden."

In gesprek met de clubkanalen reageert ook de 31-jarige verdediger zelf op zijn move. "RKC Waalwijk heeft de laatste jaren een mooie groei doorgemaakt. Deze club heeft echt haar strepen verdiend in de Eredivisie en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren."