Slot vol lof over Feyenoord-huurling: 'Bij ons zou het een recordtransfer zijn!'

Slot vol lof over Feyenoord-huurling: 'Bij ons zou het een recordtransfer zijn!'

20-07-2023 16:28
101

Arne Slot is bijzonder gecharmeerd van Yankuba Minteh. De aanvaller uit Gambia, die door Feyenoord wordt gehuurd van Newcastle United, geeft veelbelovende signalen af in de eerste fase van de voorbereiding.

Minteh viel tegen PEC Zwolle (3-1), Club Brugge (2-0) en Union Sint-Gillis (0-0) op met zijn explosiviteit. Samen met de zeventienjarige Leo Sauer maakt hij een 'uitstekende indruk', aldus Slot in gesprek met Voetbal International. "Maar ja, als je ziet wat Newcastle voor Yankuba betaald heeft, is het natuurlijk ook niet heel gek dat het een goede speler is", lacht de trainer van Feyenoord.

Newcastle nam Minteh deze zomer voor acht miljoen euro over van het Deense Odense BK en stuurde hem meteen door naar Rotterdam. Slot: "Dat zijn bedragen, bij ons zou het een recordtransfer zijn! Newcastle begeleidt zijn spelers goed. Maar als je een jongen haalt voor dat geld, dan heb je uiteraard hoge verwachtingen van hem en dan wil je hem ook goed begeleiden."

"En daarom is het ook zo'n uitstekende keuze van Newcastle dat ze hem bij een club neerzetten, waar heel veel jonge jongens heel succesvol zijn geweest de afgelopen twee jaar. In hun ontwikkeling, bedoel ik dan."

Komende zaterdag blaast Minteh negentien kaarsjes uit. Slot noemt hem een serieuze kandidaat voor een basisplaats, nu de gewenste linksbuiten nog niet binnen is. "Zeker, iedere speler die zich laat zien en vooral: iedere speler die zich elke keer laat zien, komt in aanmerking voor een basisplaats. We hebben deze weken al wel gezien dat Yankuba competitief is."