Newcastle United haalt tweede topaankoop binnen: 'Een grote kans voor mij'

Newcastle United haalt tweede topaankoop binnen: 'Een grote kans voor mij'

23-07-2023 17:59
13

De kogel is door de kerk: Newcastle United heeft zich versterkt met Harvey Barnes. The Magpies betalen zo'n 44 miljoen euro aan Leicester City voor de aanvaller, die na Sandro Tonali de tweede grote aankoop is van The Magpies deze zomer.

De transfer van Barnes naar Newcastle hing al even in de lucht en is nu ook bevestigd door de clubs. De nummer vier van de Premier League zat eerder al achter de Engels international aan, maar viste toen achter het net. Na de degradatie van Leicester heeft Newcastle nu dus wel beet. Daarmee troeft het West Ham United en Aston Villa af.

Bij Newcastle heeft Barnes zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet. "Ik ben heel blij", reageert de 25-jarige buitenspeler op zijn transfer. "Newcastle United is een geweldige club en voor mij is dit een grote kans. Ik ben dus absoluut enthousiast om hier te zijn. "Ik denk dat het de droom van een aanvaller is om in een team als dit te komen, waarin er op hoog tempo gespeeld wordt en men fysiek veel eist. Ik denk dat die stijl zeker bij mij past."