'PSG ontvangt duizelingwekkend bod van 300 miljoen voor Mbappé'

'PSG ontvangt duizelingwekkend bod van 300 miljoen voor Mbappé'

24-07-2023 12:05 Laatste update: 12:33
169

Paris Saint-Germain heeft een recordbod ontvangen voor Kylian Mbappé. Al Hilal wil liefst 300 miljoen euro betalen voor de 24-jarige Franse ster, melden Fabrizio Romano en tal van toonaangevende media.

Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een voetballer. Het record is nu nog in handen van Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen de overstap maakte van FC Barcelona naar PSG. De Franse kampioen verzet zich tegen een transfervrij vertrek van Mbappé, die eerder aankondigde dat hij zijn medio 2024 aflopende contract niet gaat verlengen in het Parc des Princes. Daarom dringt Paris Saint-Germain aan op een transfer.

PSG is ook absoluut niet van plan om het recordbod uit Saudi-Arabië te weigeren, klinkt het. Mbappé heeft toestemming gekregen om met Al Hilal te praten. Naar verluidt kan hij zijn handtekening zetten onder een éénjarig contract tegen een salaris van 700 (!) miljoen euro. Dat is 1,9 miljoen per dag en 22 euro per seconde.

De Parijzenaars vrezen dat Mbappé in het geheim al een mondeling akkoord heeft bereikt met Real Madrid. Toch waagt Al Hilal dus een poging. Volgens Romano moet de Saudische club de eventuele gesprekken met Mbappé zelf nog wel opstarten. Of de aanvaller de overstap zelf ziet zitten, lijkt gezien de interesse van de Spaanse grootmacht nog de vraag. Wel zou hij na een jaar in Saudi-Arabië alsnog de overstap naar Real kunnen maken.