Barça-jeugdproduct baalt van 'vriend' Xavi: 'Dat stoorde mij het meest'

Barça-jeugdproduct baalt van 'vriend' Xavi: 'Dat stoorde mij het meest'

25-07-2023 07:55
35

Riqui Puig houdt een wrange nasmaak over aan zijn korte periode onder Xavi bij FC Barcelona. De 23-jarige spelmaker beschouwde de trainer als een vriend, maar die werkte hem naar de uitgang.

Puig stapte een jaar geleden over naar LA Galaxy. Zijn vertrek bij Barça zit hem nog steeds dwars. "Nog voor het einde van het seizoen zat ik met Xavi en hij vertelde mij dat hij voor het nieuwe jaar niet op mij rekende", zegt de middenvelder in gesprek met Relevo en Mundo Deportivo. "Toen ik mij voor de voorbereiding meldde, liet hij me niet trainen. Ik voelde me niet goed behandeld, want ik had gewoon een contract. Hij kan me niet verbieden te trainen, dat stoorde mij het meest."

De behandeling van Xavi voelde als een koude douche. "Het jaar daarvoor belde hij nog met mijn ouders om naar Qatar te komen. Onze families hadden een goede relatie, omdat ze allebei uit Terrassa komen. Dat doet mij het meest pijn, omdat ik dacht dat hij een vriend van de familie was. Dat ik niet slaagde onder hem, dat kan gebeuren. Als voetballer moet je soms andere wegen zoeken. Maar dat ik in de eerste week van de voorbereiding al niet mocht trainen, om fit te worden en een nieuwe club te zoeken, daar had ik veel last van."

Puig doorliep de hele jeugdopleiding van Barça, waar hij lange tijd als toptalent te boek stond. Inmiddels is hij wel een steunpilaar in de MLS, maar de technicus denkt serieus na over een terugkeer naar Europa. Hij ligt nog tot eind 2025 vast. "Dit is een ervaring die ik graag wilde beleven, maar ik ben competitief en wil op het hoogste niveau actief zijn. De MLS heeft een geweldige toekomst, maar in mijn gedachten ga ik terug naar Europa om voor een geweldige club te spelen."