Nieuwe lessen voor Slot: Feyenoord remiseert met Spaanse subtopper Villarreal

27-07-2023 20:52 Laatste update: 21:38
199

De vijfde oefenwedstrijd van Feyenoord in de voorbereiding heeft geen overwinning opgeleverd. Villarreal, vorig seizoen vijfde in La Liga, hield de landskampioen op een gelijkspel: 1-1.

Met nieuwkomer Calvin Stengs als rechtsbuiten begon Feyenoord goed aan de wedstrijd in De Kuip. Danilo Pereira en Ezequiel Bullaude ontbraken vanwege transferperikelen, voor Santiago Gimenez kwam het oefenduel nog te vroeg. Pogingen van gelegenheidsspits Igor Paixão, Quinten Timber en Mats Wieffer leverden wel gevaar, maar geen doelpunt op.

Na een half uur werd Stengs - zoals vooraf besproken - gewisseld door trainer Arne Slot, die even later Villarreal uit het niets op voorsprong zag komen. Etienne Capoué rondde voorbereidend werd van Gerard Romero heel fraai af: 0-1.

Slot wisselde in de rust vrijwel zijn hele elftal en zag tot zijn geluk dat Feyenoord nu wel het overwicht wist uit te drukken in de score. Yankuba Minteh werd aangetikt door doelman Pepe Reina en Alireza Jahanbakhsh benutte de daaropvolgende penalty.

De wedstrijd kreeg uiteindelijk geen winnaar, ook omdat Feyenoord en Villarreal in de slotfase vooral bezig waren met allerlei onvriendelijkheden. Wel viel de zeventienjarige middenvelder Gjivai Zechiël in positieve zin op. Komende zondag oefent Feyenoord weer in De Kuip, dan tegen het Benfica van Orkun Kökcü.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Paixao, Sauer.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, Lopez; Milambo, Zechiël, Van den Belt; Dilrosun, Minteh, Jahanbakhsh.