AD: Ajax ziet alternatief voor Olij rondlopen in Duitse Bundesliga

AD: Ajax ziet alternatief voor Olij rondlopen in Duitse Bundesliga

30-07-2023 21:55 Laatste update: 31-07-2023 12:00
244

Ajax heeft niet alleen Nick Olij op het oog als mogelijke back-up voor Géronimo Rulli. Volgens het Algemeen Dagblad hebben de Amsterdammers ook een lijntje uitgegooid bij doelman Diant Ramaj van Eintracht Frankfurt. Of Ajax zelfs voor allebei zou willen gaan is niet bekend.

Voor beide doelmannen is inmiddels het eerste contact gelegd. Olij werkte eerder al samen met trainer Maurice Steijn bij Sparta, maar dat betekent niet direct dat hij de voorkeur krijgt. Voor de 21-jarige Ramaj is er tot nu toe alleen aanvraag gedaan, dus is het wachten op de reactie van Eintracht Frankfurt. De Amsterdammers willen deze zomer zeker nog een doelman halen, die de concurrentie aan kan gaan met de huidige nummer één Rulli. Gorter zou daardoor op huurbasis weg mogen.

De 21-jarige Ramaj komt sinds 2021 uit voor Eintracht Frankfurt en speelt tweede viool achter de eerste doelman Kevin Trapp. In totaal kwam de voormalig jeugdinternational van Duitsland in twee Bundesliga-wedstrijden in actie tijdens zijn periode bij Frankfurt. Ramaj heeft nog een contract tot de zomer van 2027. Of het gaat om een huurtransfer of een definitieve deal is niet bekend.

Eerder wist De Telegraaf al te melden dat Ajax contact had gelegd met Sparta voor Olij. De Nederlandse doelman valt voor drie miljoen euro op te pikken uit Rotterdam. Olij staat nog tot 2026 onder contract op Het Kasteel.