Feyenoord-directeur Te Kloese weerlegt indianenverhalen Gimenez: 'Niet 50 procent'

Feyenoord-directeur Te Kloese weerlegt indianenverhalen Gimenez: 'Niet 50 procent'

31-07-2023 17:58
62

Dennis te Kloese is dolblij met Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits kwam op zijn voorspraak naar De Kuip en stelde niet teleur. Nu lonkt een buitenlandse toptransfer, maar de algemeen en technisch directeur van Feyenoord denkt Gimenez te kunnen behouden.

Te Kloese prijst de ontwikkeling die Gimenez sinds zijn komst heeft doorgemaakt. "Hij is voetballend en fysiek enorm vooruitgegaan. Zo'n goede technische en performance-staf is een enorme meerwaarde. Maar het is ook aan hemzelf te danken hoor, die jongen heeft een geweldige houding, vriendin en geweldige ouders", vertelt hij aan de Volkskrant.

Wedden

Meer odds

Na zijn sterke debuutseizoen in Rotterdam-Zuid én heldenrol op de Gold Cup voor Mexico hebben veel clubs interesse. Gimenez lijkt echter het liefst bij Feyenoord te willen blijven. Die goede hoop heeft Te Kloese ook. De directeur van Feyenoord heeft bovendien een goed verhaal voor de Mexicaan.

"We kunnen zelf een mooi sportief plaatje schetsen met Champions League-deelname, een uitverkocht stadion, we doen op nationaal niveau mee om de prijzen. Met uitstekende trainers op medisch, performance- en voetbaltechnisch gebied", legt Te Kloese uit. "Zo wordt het voor spelers als Gimenez, denk ik, toch interessant om zeker nog een jaar te blijven."

Feyenoord betaalde vorig jaar zes miljoen euro en bezit negentig procent van de transferrechten. "En dus niet 50 procent, zoals wel eens gezegd wordt", besluit Te Kloese.