Liverpool benoemt Van Dijk na vijf jaar tot captain: 'Dit is onbeschrijflijk'

Liverpool benoemt Van Dijk na vijf jaar tot captain: 'Dit is onbeschrijflijk'

31-07-2023 19:05 Laatste update: 19:23
120

Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van Liverpool. Dat maakt de topclub uit de Premier League maandagavond bekend via de officiële kanalen. Trent Alexander-Arnold is benoemd tot reserve-aanvoerder. 

Na het vertrek van Jordan Henderson was Liverpool op zoek naar een nieuwe captain. Van Dijk neemt nu het stokje van de Engelsman over. Het aanvoerderschap is niet nieuw voor de verdediger. Zo draagt hij ook al jarenlang de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal.

Wedden

Meer odds

"Het is een geweldige dag voor mij, mijn vrouw, mijn kinderen en de rest van mijn familie. Het is iets waar ik heel erg trots op ben", aldus Van Dijk op de clubsite van Liverpool. "Natuurlijk ben ik ook aanvoerder van Nederland, dat was ook al een enorme eer en ik was erg trots toen ik hoorde dat ik de band mocht dragen, maar aanvoerder van Liverpool zijn is onbeschrijfelijk. Ik zal er alles aan doen om iedereen binnen de club gelukkig te maken."

Eerder gaf Van Dijk al aan dat hij de aanvoerdersband graag zou willen dragen bij The Reds. "Ik heb de aanvoerdersband de laatste jaren al gedragen", zei hij in Singapore, waar zijn team op trainingskamp is. "Ik moet even afwachten, maar het aanvoerderschap zou mij heel trots maken. Natuurlijk wil ik dat graag."

Van Dijk is de 21ste permanente captain in de historie van Liverpool. Het is overigens niet onverwacht dat de verdediger benoemd is tot aanvoerder. Eerder reageerde aanwinst Dominik Szoboszlai al onder een bericht van Van Dijk op Instagram met de letter C, die wordt gebruikt voor captain.