'Alarmfase één' bij Ajax: 'Het lijkt mij niet handig dat transfers zo lang duren'

'Alarmfase één' bij Ajax: 'Het lijkt mij niet handig dat transfers zo lang duren'

31-07-2023 22:25
144

Ajax zit in een lastig parket, ziet Kenneth Perez. Een kleine twee weken voor de Eredivisie-start zijn versterkingen hoognodig, maar sinds Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic hebben er geen spelers meer getekend in Amsterdam.

"Bij Ajax blijven ze zeggen dat er spelers bijkomen, maar het duurt erg lang", constateert Perez bij Voetbalpraat. "Dat ze wachten op de nummers één op hun lijst, daar valt wat voor te zeggen. Het is niet goed om in paniek te raken. Maar dan moet je wel hopen dat die nummer één ook echt komt. Het lijkt mij niet handig dat het zo lang duurt."

Wedden

Meer odds

Volgens de ESPN-analist zit Ajax in de hoek waar de klappen vallen. "Als alles op rolletjes zou lopen, dan zou Steijn geen trainer van Ajax zijn", stelt hij. Steijn snakt naar versterkingen, net als Steven Berghuis. "Berghuis heeft er volgens mij juist baat bij dat er niet te veel spelers bijkomen, want hij gaat niet spelen als Ajax een heel goede rechtsbuiten haalt."

Perez is sowieso niet erg te spreken over de kritische teksten van Berghuis. "Als speler kun je het ook bij jezelf zoeken." Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, ziet het als een teken aan de wand. "Het is toch alarmfase één bij Ajax? Als dit wordt gezegd over je club, moeten alle alarmbellen afgaan. Berghuis maakt zich zorgen, dat mag hij best uitspreken."