Van Bommel over PSV: 'Ik heb de lat té hoog gelegd, wilde te professioneel werken'

Van Bommel over PSV: 'Ik heb de lat té hoog gelegd, wilde te professioneel werken'

31-07-2023 22:56
62

Mark van Bommel heeft in een interview met Het Laatste Nieuws teruggeblikt op zijn turbulente periode bij PSV. Inmiddels kan de succestrainer van Royal Antwerp FC zeggen dat hij bepaalde zaken anders had moeten aanpakken.

Soms ging het te ver, erkent Van Bommel. "Je mag niet doordraven. Ik denk dat ik dat bij PSV wel gedaan heb. Ik gaf té veel details. Dat is niet goed", zegt de trainer, die Antwerp afgelopen seizoen naar de dubbel leidde in België.

"Het klinkt misschien arrogant, maar ik weet van mezelf dat mijn trainingen goed zijn. Dat ik in de omgang met mijn spelers ook goed ben. Je ziet aan mijn elftallen dat ik ze op een bepaalde manier laat voetballen. (...) Alleen zijn er dingen rondom die clubs gebeurd die minder goed zijn gegaan."

Van Bommel verklaart: "Bij Wolfsburg had ik al na twee weken door dat het zou mislopen. Bij PSV was het een nadeel dat ik de club kende. Ik wist precies hoe alles liep en daar irriteerde ik mij aan. Ik heb de lat daar té hoog gelegd, wilde te professioneel werken. Daar heb ik uit geleerd."

"Bij PSV was ik nog meer voetballer dan trainer. Dan was ik elke beslissing van de scheidsrechter aan het contesteren bij de vierde ref", besluit de 79-voudig international.