'Ihattaren in financiële problemen: deurwaarders leggen beslag op woning'

'Ihattaren in financiële problemen: deurwaarders leggen beslag op woning'

01-08-2023 20:52 Laatste update: 23:25
316

De Telegraaf meldt dat er beslag is gelegd op de woning van Mohamed Ihattaren in Vleuten. Twee deurwaarders kregen de opdracht van waterschap De Dommel en meubelbedrijf Sucasa uit Amsterdam. Volgens het Kadaster heeft de aanwinst van Samsunspor een schuld van ongeveer vijfduizend euro.

Ihattaren heeft meerdere herinneringen, appjes en telefoontjes genegeerd en zijn op maat gemaakte eettafel nooit betaald, vertelt eigenaar Vural Bilgili van meubelbedrijf Sucasa. Als de 21-jarige linkspoot de rekeningen niet betalen, dan volgt een gedwongen verkoop van zijn woning, die overigens al te koop staat. Ihattaren verlaagde eerder de vraagprijs al naar 850 duizend euro, terwijl hij de woning vorig jaar voor 962.500 euro kocht.

"In 2021 heeft hij bij ons meubels gekocht voor zijn moeder. Een deel heeft hij betaald, maar de eettafel ter waarde van 2800 euro niet", zegt Bilgili tegen De Telegraaf. "Hij maakt er een bende van en zo ga je niet met elkaar om." Bilgili mailde zelfs met toenmalig Ajax-directeur Edwin van der Sar en naar Ajax zelf. "Ajax zei dat ze beslag zouden kunnen leggen op zijn salaris, maar daarna heb ik nooit meer iets van hen gehoord."

"Ihattaren zei zelf nog het geld contant te komen brengen, maar later reageerde hij niet meer op mijn berichten en heeft hij mij zelfs geblokkeerd. Ook zijn broers, die erbij waren toen hij de meubels voor zijn moeder kocht, zeggen niets meer met hem te maken te hebben."

Eerder diende al een rechtszaak bij de kantonrechter in Midden-Nederland vanwege de onbetaalde rekening. Ihattaren was niet aanwezig en reageerde ook niet op de rechtbank, bleek uit het vonnis. Bilgili: "De rechter heeft mij gelijk gegeven. We hebben eerst geprobeerd beslag te leggen op twee auto’s van hem, maar die waren geleased of gehuurd. Toen werd het zijn woning waar we beslag op hebben gelegd."

Snel meer...